ไส้อั่ว...แบบเพื่อสุขภาพนิดหน่อยจ้า...
ไส่อั่ว เป็นอาหารเหนือที่มักกินอีกเมนูหนึ่งจ้า อยากเฮ็ดแต่เครื่องปรุงบ่ครบปานใด่
เอาแบบที่มีหนี่หละจ้า...
เครื่องพริกแกงที่ใส่
พริกแห้ง ข่าหั่น ตะไคร้ซอย หอมแดง กระเทียม เกลือเม็ด
ขมิ้นผงนิดหน่อย บ่มักกลิ่นปานใด๋ ครั่นไผมีขมิ้นสดกะใส่ขมิ้นสดเด้อจ้า โขลกให้ละเอียด
หมูสับแบบบ่ติดมันหลาย คั่นติดมันหละแซบคักเด้อพี่น้อง
ไส้หมูซื้อที่เขาทำสะอาดมาแล้วจ้า เจ้าของแค่มาล้างอีกนิดหน่อย ซีอิ๊วขาว ผงปรุงรส
ต้นหอม+ผักชี+ใบมะกรูด หั่นๆ ซอยๆรวมกันไว้จ้า
จัดการใส่ถุงมือก่อนเด้อ แสบมือคักเด๋ เอาหมูใส่ชาม ใส่พริกแกง ปรุงรส ขยำให้เข้ากัน
แล้วใส่ต้นหอม ผักชี ใบมะกรูด ขยำต่อไปเรื่อยๆจนพอใจหละจ้า
เตรียมไส้หมูมายัดเลยบาดหนี่ คล้ายๆไส้กรอก แล้วมัดเป็นป้องยาวๆ
นำไปนึ่งให้สุก เวลานึ่งเอาส้อมจิ้มๆให้ทั่ว...กันไส้แตกไส้ไหล อิอิ ตาย่านเนาะ
นึ่งสุกแล้วกะนำมาอบหรือย่างไฟอีกทีหนึ่งจ้า จะได้หอมๆ
อบสุกแล้วกะหั่นใส่จาน เริฟกับผักสด ข้าวเหนียวตามชอบจ้า
มาเด้อพี่น้อง กินไส้อั่วแบบไกลบ้านนำกัน
เหลือหมูสับ กับไส้อีกหลาย เลยเฮ็ดไส้กรอกอีสานนำจ้า...
ยังบ่ทอดดอก มักกินส้มๆ ผึ่งแดด ผึ่งลมไว้ก่อนจัก2-3มื้อเนาะ